Hvor Mange Skibe Har Mærsk?

D. 08.07.2020
Image: Pixabay

Verdens største rederi er dansk og har hovedsæde i København. Ja, du gættede rigtigt - verdens største rederi er danske Mærsk - eller Maersk Line, som rederidelen i A.P. Møller-Mærsk hedder.

Rederiet er både verdens største, når det gælder den gældende vægtenhed for containerskibene, markedsandel og ikke mindst antallet af skibe.

Så mange skibe har Mærsk

Mærsks skibsflåde tæller intet mindre end 633 skibe, hvilket er 150 flere, end hvad verdens næststørste rederi har. Ud af de 633 skibe ejer Mærsk selv de 262 af dem, mens de resterende 371 er chartrede skibe - altså skibe som Mærsk har lejet via andre.

I juni 2019 generobrede Mærsk atter verdensrekorden for, hvor mange containere, man kan stable på et skib. Den 1. juni 2019 lykkedes det Maersk Line at have 19.284 TEU på et skib.

TEU er den måleenhed, som man i shippingbranchen bruger, når man skal beregne pladsen og kapaciteten på et containerskib. En TEU svarer til en tyvefodscontainer. 

Skibet der satte rekorden, Monaco Maersk, har faktisk en kapacitet på 20.500 TEU, så der er faktisk plads til, at det store Triple E-skib kan slå og udbygge sin egen verdensrekord. Et Triple E-skib er langt fra en billig investering. I 2011 bestilte Maersk Line 10 Triple E-skibe til en pris på 10 mia. kr - altså en mia. pr. skib. 

Så der skal alligevel flyttes nogle containere, før investeringen er tjent ind. Men AP Møller-Mærsks' markedsandel ligger på 15,9%, så de er dermed det rederi i verden, der står for de fleste flytninger, både ud fra markedsandelen men også, når man måler ud fra antal flyttede TEU. Her topper Maersk Line også listen foran de evige konkurrenter fra Mediterranean Shg Co.

Perlen Odense

Vi vil gerne sende en hilsen og et tak til Perlen Odense, der via støtte har gjort denne artikel til en mulighed. Perlen Odense har en online butik, hvor man kan finde smukke smykker i alle mulige afskygninger. Find blandt andet det populære mærke Christina Watches på deres hjemmeside og meget mere.

Relaterede indlæg
Omkostningerne ved at have en båd kan variere betydeligt afhængigt af flere faktorer, heru…
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, bruger du faktisk intet …
Har du ikke sparebruser eller en vandbegrænser på dit badarmatur, så bruger du faktisk int…
Vil du gerne tage færgen til Berlin, så er det bedst at tage færgen Gedser-Rostock. D…
Ønsker du at købe en båd, som er lavet helt fra bunden og med den indretning, du kunne tæn…
Skibsnissen, der er et øgenavn for fænomenet Klabautermanden, er en form for overnaturligt…
Containerskibe i dag er så store, at man næsten ikke tror sine øjne. Sidste år, altså i 20…